Varainhankintaa Lumilyhdyllä

Rovaniemeläinen voimisteluseura Taipumattomat on jo pitkään rahoittanut seuran monipuolista toimintaa Lumilyhty-arpojen myynnillä. Viime vuoden arpamyynti tuotti Taipumattomille yli 7000 euroa verotonta tuloa. ”Myynti on organisoitu niin, että kukin paristasadasta jäsenestä myy kymmenen arpaa.”
-Krista Mikkonen

“Päätimme kokeilla Lumilyhtyä, koska arvat eivät vaadi suurta kuljetus- tai tilausurakkaa ja ostaja saa ne heti mukaansa. Arvoissa on hyvät palkinnot ja niiden myyminen on meille mielekästä, koska niillä tuetaan juuri lasten ja nuorten urheilutoimintaa.”
-Emma Ruotsalainen, puheenjohtaja, Iron Team Riders ry

“Lumilyhty on riskitön ja helppo tapa tehdä pesaämuna tulevalle kaudelle. Valmiiksi mainostettu ja tunnettu tuote, jota on helppo myydä”
-Esa Savolainen, KePS 04 vastuuvalmentaja

Keravanjoen koulun kieliluokka keräsi varoja leirikouluun Portugalissa. Myynti oli menestys: kaikki 600 tilattua arpaa menivät kaupaksi.
-Miia Häsänen

Elomaan koulu Hirvensalmelta halusi osallistua nuorten ammattitaidon SM-kilpailuun Lahdessa. Kun matkakulut saatiin katettua Lumilyhty-arpojen myynnillä, päätettiin piipahtaa myös Pajulahden liikuntakeskuksessa. “Nuoret hoitivat arpojen myynnin itse ja ne menivät kaupaksi paljon helpommin kuin keksipaketit tai wc-paperi. Rahaa jäi retkien jälkeen vielä ylikin.”
-Terhi Venemies

Kalajoen Junkkarit päättivät kunnostaa urheilutalon piha-alueen. Tarkoituksena oli kannustaa koko perhettä ulkoilemaan ja liikkumaan yhdessä. Pihalle hankittiin kuntoiluvälineitä ja rakennettiin leikipuisto sekä kota. “Lumilyhty-arpojen myynti oli merkittävä osa hankkeen rahoitusta. Arpoja myytiin melkein tuhat kappaletta.”
-Marjaana Juola

Köpingin koulun perinteinen kesäretki Vaasaan uhkasi kaatua kaupungin tuen loppumiseen. Vanhemmat päättivät kokeilla Lumilyhtyä ja keräsivät 900 euroa myymällä kuukaudessa yhdessä lasten ja kyläkaupan kanssa 300 arpaa. “Myynti oli helppoa ja jatkossa myymme arpoja pidempäänkin.”
-Hannele Lindblom

Arpajaisten järjestäjä: Suomen Arpa ja Bingo ry
Arpajaisten käytännön toimeenpanija: SBH-Yhtiöt, Juristinkatu 6,
20780 Kaarina. 040 311 0570, info@lumilyhty.fi